
Czas wrócić do normalności! 15 maja warszawska pizzeria San Giovanni otworzyła swoje ogródki, a od jutra, 28 maja, otwiera lokale. Klienci przy zachowaniu sanitarnych obostrzeń będą mogli na miejscu cieszyć się specjalnie przygotowanym wiosennym menu.
Od 15 maja lokale gastronomiczne wznowiły swoją działalność na świeżym powietrzu – zostały otwarte ogródki restauracyjne. Obowiązuje jednak odpowiedni dystans między stolikami, a także limit osób przy jednym stoliku. 28 maja otwarte zostaną zaś wnętrza restauracji, kawiarni i barów z konsumpcją na miejscu. Obowiązywać będzie limit 50 proc. obłożenia lokalu, a także obostrzenia sanitarne, zakładające między innymi dystans między stolikami i limit osób siedzących przy stoliku.
Pizzeria San Giovanni przygotowała dla swoich gości mało kaloryczne i pełne witamin wiosenne menu.
Nowa pizza w menu nazywa się „Pizza spianata e gorgonzola” i oferuje mistrzowskie połączenie salami spianata z wybornego mięsa wieprzowego przyprawionego chilli z serem gorgonzola. Ser jest naturalnym antybiotykiem wspomagającym układ odpornościowy. Zawiera dużo witamin. Delikatny kremowy smak gorgonzoli kontrastuje z ostrzejszym smakiem pleśni i znakomicie harmonizuje z salami spianata.
W kategorii sałatek pojawiła się bardzo zdrowa sałatka ze szparagami i grillowanym kozim serem. Zielone szparagi są mało kaloryczne i jednocześnie bardzo pożywne, gdyż zawierają dużo białka i witamin oraz minerałów. Delikatne i lekkostrawne warzywa dobrze łączą się z kozim serem.
Makarony w San Giovanni wzbogaciły się o dwie sezonowe pozycje. Pierwsza, „Ravioli alle melanzane”, to pierożki ravioli z bakłażanem, parmezanem i suszonymi pomidorami w sosie oliwkowo-czosnkowym. Nadziewane niskokalorycznym bakłażanem wprost rozpływają się w ustach. Bogate w błonnik bakłażany świetnie komponują się z tłustym, ale dobrze przyswajalnym parmezanem. Ten ser dostarczy klientom dużo wapnia, fosforu, a także sporych dawek cynku, magnezu, miedzi i selenu.
Drugą sezonową pozycją w kategorii makarony są „Tortellini ricotta e speck”, czyli pierożki tortellini z wędzoną szynką włoską i serkiem ricotta w sosie śmietanowym z gorgonzolą. Lekki, neutralny w smaku i mało kaloryczny serek ricotta tworzy przeciwwagę dla wysokiej jakości dojrzewającej szynki. Ricotta wzbogaca pierożki w wiele witamin oraz minerałów. Odżywcze walory posiada też ser gorgonzola w sosie śmietanowym. Jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego i wapnia. Zawiera także fosfor oraz witaminę A. Jego przeciwzapalne i antybiotyczne wartości wynagradzają jego kaloryczność.
Warszawska sieć pizzerii San Giovanni liczy 12 lokali. Od 15 maja będziesz mógł odwiedzić ogródek w swojej ulubionej pizzerii, a pod koniec miesiąca (28.05) cały lokal:
Mokotów, ul. Racjonalizacji 7 (róg z Woronicza);
Bemowo, ul. Powstańców Śląskich 106;
Białołęka, ul. Ruskowy Bród 13 i ul. Aluzyjna 4;
Bielany, ul. Romaszewskiego 10;
Praga – Południe, ul. Angorska 27;
Targówek, ul. Kondratowicza 22;
Ursus, ul. Prystora 4;
Ursynów, ul. Indiry Gandhi 19;
Wilanów, ul. Klimczaka 20;
Wola, ul. Jana Kazimierza 19;
Ząbki, ul. Sikorskiego 33A.
Adres www: pizzeriasangiovanni.pl
Szukaj nowości na Facebooku
Aktualne promocje i konkursy znajdziecie Państwo na koncie pizzerii na Instagramie.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie