Gocław opinie. Dlaczego warto tu zamieszkać. List czytelniczki

Mieszkalnictwo, Gocław opinie Dlaczego warto zamieszkać czytelniczki - zdjęcie, fotografia
iPragaPoludnie.pl 15/09/2017 13:36

Obok takiej wiadomości nie mogliśmy „przejść” obojętnie. Jedna z naszych czytelniczek napisała do nas wiadomość w której w skrócie podsumowuje swój pierwszy rok mieszkania na warszawskim Gocławiu. Takie informacje i opinie o Gocławiu cieszą bardzo, a i nasz portal został pochwalony, za co bardzo dziękujemy!

- Właśnie mija rok od kiedy przeprowadziłam się na Gocław. Po tym czasie zebrałam się na krótką refleksję o tym jak mi się tutaj mieszka. Pochodzę z okolic Poznania, a do wyjazdu do Warszawy skłoniła mnie chęć rozwoju osobistego i nie ukrywajmy lepsza praca i płaca. Życie oczywiście jest tu droższe, ale i możliwości nieporównywalnie większe.

W nowym miejscu pracy na początku nie było łatwo, ale tego się spodziewałam. Na szczęście odnalazłam się i poznałam kilka ciekawych osób z którymi się zaprzyjaźniałam i spędzam często wolny czas.

Ale nie chcę pisać o pracy, chciałam się podzielić wrażeniami o wspaniałym miejscu jakim jest Gocław. Znam to miejsce stosunkowo od niedawna, ale już całe udało mi się dokładnie zwiedzić i wiem co gdzie jest, a jest naprawdę dużo. Nie raz słuchałam opowieści od rodowitych mieszkańców, o tym jak osiedle się zmieniało, jak wyglądało kiedyś. Dzisiaj i ja tutaj mieszkam i w tym miejscu się zakochałam!

Argumentów za mieszkaniem na Gocławiu jest wiele. Świetna komunikacja z centrum i innymi częściami miasta, jeziorka, bliskość rzeki z urokliwymi dzikimi miejscami, mnóstwo mniejszych i większych sklepów, kino, restauracje, wymieniać można by długo. Słyszałam, że ma być budowana niedługo linia tramwajowa na Gocław. Co prawda będę miała kawałek do niej, ale z pewnością nie raz skorzystam.

Zakochałam się w tym miejscu, uwielbiam wieczorne spacery nad jeziorkiem Balaton, czy popołudniową kawę na ogródkach! Po roku mieszkania tutaj wiem, że to była dobra decyzja i chciałam się z redakcją portalu podzielić moimi wrażeniami. Jeśli uznacie za stosowne to opublikujcie moje wrażenia. Wam również dziękuję, że jesteście i piszecie o tym co się dzieje w naszej kochanej dzielnicy! Wspaniała robota i widać, że z pasją, trzymajcie tak dalej. Z pozdrowieniami, Sylwia mieszkanka Gocławia
 

Reklama

Gocław opinie. Dlaczego warto tu zamieszkać. List czytelniczki komentarze opinie

  • Gość - niezalogowany 2017-09-19 19:49:54

    Kocham Gocław! W mojej opinii jedno z lepszych miejsc do mieszkania w Warszawie. I cały czas dynamicznie się rozwija. Harmonia miasta z zielenią.

  • gość 2017-10-19 16:53:25

    Zgadza się to cudowne miejsce do zamieszkania w Warszawie. Ścisła czołówka.

  • gość 2017-10-31 12:21:06

    Ja kocham Gocław za to że jest blisko do Wisły

  • gość 2018-02-20 14:52:06

    Na nowym osiedlu Miasteczko Wawer musi mieszkac się super bo mieszkania sa z widokiem na las, mieszka się jak w domku pod miastem a jednak wciąż w mieście blisko pracy i komunikacji miejskiej. Lokalizacja wg mnie jest idealna, mieszkanie w centrum w ogole mi sie nie podoba, myslalem zeby kupic mieszkanie w centrum i je wynajmować ale dla siebie wolę kupić coś w Wawrze.

  • gość 2018-05-08 15:40:41

    Miejsce dobre dla młodych, starsi uciekają stąd, dla nich - za głośno, za mało zieleni, brak parków, miejsc parkingowych, i te wszechobecne PŁOTY - odgradzają się jak Pawlaki od Kargulów - po co ???
    /mieszkam tu blisko 30 lat, wiem co piszę /

  • Gość - niezalogowany 2018-12-15 07:29:17

    Jest ładnie, bezpiecznie, jedyna rzecz to brak w pełni zadowalającej komunikacji miejskiej np. tramwajów czy metra co znacznie by polepszyło dojazdy szczególnie w godzinach szczytowych

  • Osoba - niezalogowany 2019-01-18 16:38:51

    Radzę uważać na Bora Komorowskiego 10 i się stamtąd wyprowadzić na pierwszej klatce mieszka dwoje osób baba w czarnych włosach czarna kurtka i łysy facet. Są niebezpieczni dla otoczenia. Xd

  • Gość - niezalogowany 2019-05-20 17:16:16

    Mieszkam na Gocławiu 25 lat. Zmieniał się i zmienia każdego dnia. Gdyby nie te wspólnoty powołane z inicjatywy cwaniaków, którzy doją jak się da i budują płoty byłoby lepiej. Ludzie zacznijcie liczyć 1 prezes zamiast 50-ciu, jedna administracja zamiast 50-ciu. U mnie prezes „kupił” słupki po 1000 za sztukę, ja za te same płaciłem po 50, za malowanie ścian białą farba 1 klatki bloku zapłacił 35tys, za szlabany zapłacił 90tys a kosztują 4. Jak się złodzieje rozgoszczą w naszym Gocławiu będzie źle, choć to najpiękniejsza cześć Warszawy

Dodajesz jako: |


Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie
Reklama
 Reklama

25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez ipragapoludnie.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

MPG MEDIA SP z o o z siedzibą w Warszawa 02-761, Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"